Advanced Search
Advanced Search

€ 0 to € 2.000.000

More Search Options
we found 0 results
Your search results

Købsguide

Sådan køber du ejendomme i Spanien
At købe en oversøisk ejendom er en spændende ting at gøre, og Spanien er et godt sted at vælge. Det er dog vigtigt at gå om ting på den rigtige måde og udstyre dig selv med så mange oplysninger som muligt, før du beslutter dig fir dit drømmehjem.
Et af de mest værdifulde råd er at instruere din egen uafhængige advokat til at hjælpe dig med dit køb, ligesom du ville, når du køber ejendom i dit eget land.

Købsprocessen
Når du har fundet din ejendom, begynder købsprocessen med en reservationsaftale. Dette er en kontrakt, der fryser købsprisen og tager ejendommen af markedet for normalt 30 dage ved betaling af et gebyr på 10% af den aftalte salgspris. Depositumet holdes normalt af din advokat eller din agent på en klient eller escrow-konto.
Inden for 10 dage efter underskrivelsen af ​​reservationsaftalen er den fulde privatkontrakt (contrato de arras) underskrevet mellem køber og sælger. Dette ligner udveksling af kontrakter i den britiske købsproces. Inden for denne tid skal din advokat fuldføre alle søgninger på ejendommen – bekræfter at sælgeren ejer ejendommen, der sælges, der er ingen realkreditlån eller gebyrer, og at planlægnings godkendelsen er i orden.
Når begge parter underskriver hoved kontrakten, er det bindende. Arras kontrakt eller fuld privat kontrakt, vil normalt kræve en 10-20% depositum skal betales. Køberen er da forpligtet til at betale saldoen af ​​prisen, og sælgeren (når pengene er betalt) skal overføre ejerskab til køberen. Hvis sælgeren trækker ud af transaktionen, skal han returnere dobbelt det beløb, der er modtaget som kompensation. Hvis køberen trækker ud, vil han miste det indbetalte depositum.

Ejendomssalget er formelt afsluttet, når titel betegnelsen “Escritura de Compraventa” er underskrevet før en offentlig embedsmand kaldet en offentlig notar eller notario. Dette sker på deres kontor og ledsages af den aftalte slutbetaling og alle relevante købsafgifter. Escritura fremlægges derefter af notaren til ejendomsregistret til registrering og ejendommen overføres til den nye ejer. Endelige registrering af titel afgiften kan tage flere måneder.

Med en nybygget ejendom kan selvfølgelig færdiggørelsen vare meget længere, og betalingerne er delt i trin i byggeprocessen, og bygherren skal stille bankgarantier mod hver betaling. Dette beskytter dine betalinger, hvis bygherren fejler at gennemføre ejendommen eller går bust.
Endelig sørg for at du har forsikring for din ejendom, sørg for at alle servicekontrakter er i dit navn (telefon, vand, el osv.) Og registrer dit ejerskab af ejendommen med dit lokale rådhus “Ayuntamiento” – hvoraf din advokat kan hjælpe dig med at gøre.

Fuldmagt
Ligesom i Storbritannien kan du autorisere en person (normalt din advokat) til at handle på dine vegne med hensyn til dine juridiske forhold i Spanien. Dette er ofte klogt, da rejser til Spanien for at underskrive dokumenter kan blive ubelejligt eller betyde, at du savner en væsentlig underskrivelsesdato ved sygdom eller rejseforstyrrelser.
En fuldmagt kan enten være generel eller begrænset til en bestemt funktion (for eksempel signering på dine vegne af Escritura (skøde) til din tilsigtede ejendom.

NIE
Du kan ikke købe en ejendom i Spanien uden et NIE-nummer (Numero de Identificación de Extranjero), som er et identitets- / skattenummer for ikke-spaniere. Så søg om dette så snart du begynder at lede efter en ejendom.
I øjeblikket skal du ansøge om dit NIE-nummer personligt (selvom reglerne herom ændrer sig fra tid til anden, din ejendomsmægler eller advokat, hvem skal hjælpe dig). Et NIE-nummer fås fra Policia Nacional, som har kontorer i alle større byer i hele Spanien.

Hvem gør hvad
Du kan købe spansk ejendom meget hurtigt, hvis du er en kontant køber og du har et NIE-nummer. Det er bestemt ikke ukendt for den spanske, at se en ejendom og være ejeren (med fuld adgang) senere den følgende dag.
Dette er dog ikke den måde at gå videre til udenlandske køber, og du bør aldrig skynde sig at købe – eller blive forhastet. I stedet skal du altid tillade din advokat og bygningsmåler rigelig tid til at foretage deres korrekte undersøgelser.
Faktisk skal du aldrig se bort fra det faktum, at det er langt bedre at gå glip af et fantastisk tilbud end at købe en defekt ejendom, du vil altid leve for at fortryde.

Advokater
Når du har indsnævret det område, hvor du vil købe, bør du finde en advokat, der kan handle for dig. Dette er et vitalt vigtigt skridt, med tjenester af en fremragende advokat kritisk for succesen med ethvert køb af en fuldt lovlig, sund, spansk ejendom, uden nogen form for ansvar.
Når du leder efter en advokat, skal du sørge for at finde en, der er: flydende engelsk; en specialist inden for transport helt uafhængig af sælger / udvikler og din ejendomsmægler og fuldt forsikret til en offentlig erstatningspræmie langt over værdien af ​​dit køb (og altid bede om at se politikken).
Desuden altid insistere på, at alle råd fra din advokat er skrevet skriftligt, noget som mange spanske advokater er tilbageholdende med at gøre. Dette koncentrerer enhver advokaters mening og hjælper med at sikre en højere standard af professionalisme.
Endelig skal du altid få din advokat til at inspicere noget papirarbejde eller kontrakt, før du underskriver det, uanset om det vedrører en ejendom eller andre tjenester (dvs. bank, ejendomsmægler, bygningsarbejder mv.).

Skatter og gebyrer
Den skat, du betaler, når du køber en ejendom i Spanien, vil normalt afhænge af, om du er en skattemæssig resident der eller ej. Skat bolig bestemmes af en række faktorer – herunder hvor lang tid du bruger i det pågældende land, hvis dit primære hjem er der, og hvis din største økonomiske interesse er der. Hvis du bliver skattepligtig bosiddende i Spanien, vil du normalt stoppe med at betale skat i dit hjemland og betale der i stedet.

IVA (moms) betales af køberen, når sælgeren betragtes som en udvikler, der betaler IVA og / eller dette er første gang ejendommen er solgt eller overført. Momssatsen afhænger af, hvilken type ejendom der sælges: Det er 10% for boligejendomme og 21% for arealer og erhvervsejendomme. Stempelafgift skal betales til 1,2%, hvor der skal betales moms.

Hvis huset du køber er en videresalgs ejendom (anden overførsel), skal du også betale Transfer Tax (Impuesto sobre las Transmisiones Patrimonilaes), som normalt ligger mellem 8 til 10% afhængigt af ejendommens og områdets værdier. Dette skal betales til den spanske statskasse senest 30 dage efter datoen for underskrivelsen af ​​underskriften. Du skal muligvis også betale Plusvalia, som er en skat baseret på stigningen i værdien af ​​jorden siden den sidste overførsel, selv om dette normalt ikke er en stor mængde.

  • Free Exchange Service

  • Change Your Currency

  • Enquiry Form

Compare Listings